Kojić: Predstava kadija iz Sarajeva, scenario pišu zapadne ambasade

4
Foto: rcirz.org

Sud BiH je izgubio legalitet, to je predstava kadija iz Sarajeva, a današnji scenario pisale su zapadne ambasade, ocijenio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Nakon ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pred Sudom BiH, Kojić je rekao Srni da je predstava kadija iz Sarajeva i današnji scenario koji je objelodanjen, a koji su pisale zapadne ambasade nije ništa drugo no neukusni cirkus.

Očigledno je, naglasio je on, da su ambasadori sa Zapada naredili da Dodik bude uklonjen sa političke scene kako bi u Republici Srpskoj došlo do turbulencija i kako bi se dovelo u pitanje njeno postojanje.

Kojić je istakao da je BiH neodrživa i to je danas po ko zna koji put dokazano, kao i to da u njoj nema mjesta za Srbe koji se jedini trenutno bore za dejtonsku BiH.

– Šta je sljedeće što možemo očekivati, možda da sudija bude Kristijan Šmit, tužilac Majkl Marfi a porota Sanin Musa, Nihad Aličković i razni drugi sarajevski mahalaši – upitao je Kojić.

Prema njegovim riječima, ovakav sud je izgubio bilo kakav legalitet, Srbi ne treba da se osvrću niti odazivaju na ročišta koja se protiv njih vode, sve to mogu obaviti i u zapadnim ambasadama jer su oni zapravo ti koji vedre i oblače sudstvom u ovoj nakaradnoj i nadasve neizdrživoj tvorevini.

On je upitao šta je Sud uradio kada su u pitanju prijetnje i Musin poziv na rat, zašto nije uhapšen?

– Srbe naziva Vlasima, nasilnicima, teroristima i ekstremima i to je dozvoljeno kada izađe iz njegovih usta, iz glave koja je zadojena mržnjom, a predstavlja se kao vjernik. Znamo da pravi vjernici baštine druge vrijednost kao što su ljubav, tolerancija i privrženost čovjeku – rekao je Kojić.

On smatra da su maske pale, te da je, kako kaže, „rat protiv Republike Srpske i srpskog naroda počeo“, ali je ukazao i da su Srbi složni kada je riječ o očivanju Srpske.

U Sudu BiH danas je održano ročište protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela svoj koncept odbrane i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike.