Kojić: Živi upisani u Potočarima kao žrtve su dokaz laži i manipulacija

7
Foto: Branimir Kojić

Spisak iz CIPS-a na kojem je 87 lica koja su živa, a upisana među žrtve zločina u Srebrenici jula 1995. godine nova je potvrda da je priča o navodnom genocidu velika laž, rekao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Kojić je naveo da svi koji danas žive u Srebrenici, ali i oni koji su tu ranije bili, poznaju Jusufa Smajlovića, čije je ime upisano u Memorijalnom centru Potočari iako je živ.

– Jusuf je radio u opštini u Srebrenica, kao vozač. Najčešće je vozio načelnika. Vozio je i mene više puta, kao radnika opštine – rekao je Kojić za Srnu.

On je naveo da Smajlović, nakon objavljivanja spiska iz CIPS-a, tvrdi da sa tim nema veze i da je „riječ o drugom čovjeku“.

– Koja je vjerovatnoća da postoji još jedan čovjek sa istim imenom i prezimenom, istim imenom oca i istim datumom rođenja? Vjerovatno da je Smajlović već dobio instrukcije šta treba da kaže. Možda mu je i Naser Orić ili njegovi ljudi, sugerisao da se ogradi od toga – rekao je Kojić.

Kojić je naveo da je to samo jedan od dokaza da je Memorijalni centar Potočari „ništa drugo, nego fabrika laži“.

– To je ambasada svih onih ambasada koje mrze Republiku Srpsku – rekao je Kojić.

On je podsjtio na stručna istraživanja i ocjene da se u Srebrenici nije desio genocid.

– Glasanje o rezoluciji potvrđuje naše teze da je to samo farsa i manipulacija – rekao je Kojić.

On je uvjeren da bi se do sada podigla velika pobuna da spisak iz CIPS-a nije tačan.

– Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić prvi bi se pobunio i dokazivali bi nam da nismo u pravu – rekao je Kojić i dodao da je ovo pobjeda istine nad lažima.

Postoji spisak 87 lica, čija su imena uklesana na spomen-pločama u Memorijalnom centru Potočari, evidentirana su u novoj bazi CIPS-a.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nedavno je rekao da je namjera da uskoro bude izdata brošura sa imenima svih koji su navedeni kao žrtve, a bili su živi na dan otvaranja Memorijalnog centra u Potočarima.