Komšić i Bećirović razgovarali sa članovima Sjevernoatlantskog savjeta

6
Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Denis Bećirović primili su danas u Sarajevu članove Sjevernoatlantskog savjeta, predvođene zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirče Džoanom, koji su ocijenili da je bezbjednost BiH veoma bitna za zapadni Balkan i Evropu, te da BiH ima ključnu ulogu za stabilnost regiona.

Džoana je poručio da NATO ostaje čvrsto opredijeljen za saradnju sa BiH u očuvanju mira i stabilnosti.

On je istakao da i nedavna posjeta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga potvrđuje koliku pažnju NATO posvećuje BiH, ali i cijelom zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH

Džoana je naveo da je saradnja sa NATO-om snažan podstrek i za reformske procese u BiH, obećavši da će NATO nastaviti da pruža pomoć u tome.

Ambasadori zemalja članica Sjevernoatlantskog savjeta pozvali su vlasti u BiH da nastave reforme odbrambenog i bezbjednosnog sistema.

Komšić i Bećirović ocijenili da su „evroatlantske i EU integracije, uz razvoj dobrosusjedskih odnosa i jačanje regionalne saradnje, prioriteti spoljne politike BiH“.

Oni smatraju da su članovi Sjevernoatlantskog savjeta donijeli ohrabrujuće poruke za sve ljude u BiH, a to su da NATO daje punu podršku i da je posvećen suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje, te da je stabilnost zemlje i u interesu ove alijanse.

Sagovornici su pružili punu podršku misiji ALTEA.