Košarac: Iluzorno očekivati od počasnog predsjednika britanske agenture da brani poziciju Srpske

6
Foto: Marko Mastilo

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je iluzorno očekivati da počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji poziva opoziciju da ne izađu na izbore, brani poziciju Republike Srpske, njen izborni suverenitet i izbornu volju građana.

– Ivanić poziva opoziciju da ne izađu na izbore, ukoliko budu organizovani po Izbornom zakonu Srpske. Šta drugo očekivati od počasnog predsjednika britanske agenture – upitao je Košarac.

Ivanić je, kaže Košarac, „izdajnik s predumišljajem“ i šampion prenosa nadležnosti sa Srpske na nivo BiH, podsjećajući na predaju indirektnih poreza, carine, vojske, obavještajne službe Srpske…

– Izdao je interese Srpske i time se javno hvalio na SDA političkoj akademiji. Danas vjerovatno ima samo više miliona funti razloga da učini isto. Kvislinška politika će bez pogovora podržati i Šmitov zakon i sva druga nametnuta rješenja, ako im obećaju izbornu pobjedu, bez obzira na to što srpski narod neće glasati za izdajnike – napisao je Košarac na Instagramu.

Prema njegovim riječima, odmetnici od institucija Srpske naprosto izvršavaju zadatke po nalogu zapadnih mentora i stranih mešetara, a vidljivo je da svakodnevno na površinu izbijaju pojedinci koji su nosioci projekta međunarodne zajednice.

Tako se svakog dana u javnosti pojavi po jedan Ivanić, Šarović i drugi – rekao je Košarac, koji je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

Naravno, dodao je, da će im nada i uzdanica biti smutljivac (Kristijan) Šmit, na čiju pomoć i računaju jer su podršku građana Srpske nepovratno izgubili.

– Nama je to više nego jasno. I ne, nismo srećni niti likujemo zbog toga. Odgovorna politika predsjednika Srpske Milorada Dodika i institucija Srpske poziva na sabornost i srpsko jedinstvo u zaštiti ustavnog kapaciteta i izbornog suvereniteta Srpske od nasilja i nasrtaja Šmita i njegove zapadne družine – istakao je Košarac.

Opozicionim strankama je poručio da Narodnoj skupštini Republike Srpske dostave svoj prijedlog izbornog zakona.

– Podržaćemo bez da ijedno slovo promijenimo. Podržati i pobijediti po istom tom zakonu – zaključio je Košarac.

Ivanić je ranije rekao za federalne medije da opozicija ne bi trebalo da ide na izbore ako bude donesen izborni zakon Republike Srpske i izbori budu pod patronatom Republičke izborne komisije.