Krivokapić: Analiza dešavanja na Cetinju, niko neće biti pošteđen

17
Foto: gov.me/Z. Đurić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da će se u narednih sedam dana analizirati dešavanja na Cetinju i da niko neće biti pošteđen.

Krivokapić je istakao da će odgovarati svi koji su se u posljednjim događajima na bilo koji način ogriješili o zakon.

– Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti – rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija bio povod da strukture koje pripadaju određenom dijelu politike koja pokušava da od 30. avgusta prekroji rezultate izborne volje građana, ostvare ono što nije ostvareno – destabilizacija Crne Gore, uvođenje nereda i haosa i nepoštovanje Ustava i zakona.

Istakao je da je zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajci, sa Vojskom, sve proteklo bez bilo kakvih povreda, a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posljedicama.

Krivokapić je rekao da ga raduje što niko iz policije nije izašao iz svoje nadležnosti.

– Zalagao sam se da ustoličenje bude tamo gdje je vjekovima bilo. Ko ima neke informacije ne znam, ovo je moj stav i Vijeća za bezbjednost koji su ga podržali. Svakom neka bude na čast kako se ponašao – istakao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, država je pokazala stabilnost i pokazalo se da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira.

Krivokapić je istakao da muk koji dolazi zbog „pada tovara kokaina“ ubjeđuje da ništa nije slučajno.

Komentarušići puštanje na slobodu savjetnika predsjednika državer Veselina Veljovića, Krivokapić je rekao da se „ne može čudu načuditi šta se dešava u pravosuđu“.