Krivokapić sa Merkelovom: Vlada Crne Gore dokazala bezrezervnu podršku vrijednostima EU i NATO

6
Foto: gov.me/B. Ćupić

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da je Vlada Crne Gore bezrezervno posvećena vrijednostima EU i NATO-a, što je pokazala i prilikom ustoličenja vjerskog poglavara najveće hrišćanske zajednice u zemlji kada je, uprkos intenzivnim opstrukcijama predsjednika države, uspjela obezbjediti Ustavom zagarantovana prava građanima.

Krivokapić, koji se danas u Tirani sastao sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, izrazio zahvalnost Njemačkoj za neupitnu podršku koju je pružala Crnoj Gori na njenom evropskom putu, kao i u njenim tekućim reformskim procesima, saopšteno je crnogorske Vlade.

Foto: gov.me/B. Ćupić

On je istakao da ključna vodilja procesa pridruživanja Crne Gore EU ostaje vladavina prava, te da će Crna Gora će i dalje, u potpunosti biti posvećena reformskim aktivnostima i ispunjenju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24.

Crnogorski premijer je ukazao da Berlinski proces ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU na putu integracija.

Merkelelova je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da se uživo sretne sa Krivokapićem, ističući puni podršku Vladi Crne Gore na evropskom putu.

Foto: gov.me/B. Ćupić