Krivokapić se zahvalio policiji: Vi ste osvjetlali obraz Crnoj Gori

27
Foto: gov.me/Z. Đurić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić ugostio je u Vili Gorica pripadnike bezbjednosnog sektora kako bi im odao priznanje i zahvalio na požrtvovanosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom protesta na Cetinju, kao i na tome što su uspjeli da sačuvaju mir i omoguće ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Krivokapić je, kako navode, poručio da će Vlada na narednoj sjednici u znak zahvalnosti novčano nagraditi pripadnike MUP-a, koji su uspješno obavili svoje zadatke.

– Vi ste osvjetlali obraz Crnoj Gori. Vi ste svojim djelovanjem pokazali da Crna Gora može da bude drugačija – poručio je.

– Poštovana, najača silo Crne Gore. Zahvaljujući vama, odgovornom, iznad svega ljudskom djelovanju Crna Gora je sačuvana. Nikada od 30. avgusta prošle godine do današnjeg dana nije više bila ugrožena država. Zaboravite Vladu, političare, ovo je pitanje budućnosti građana Crne Gore. Ne čuivate vi ni Vladu, ni bilo kog političara. Vi čuvate našu budućnost i sačuvali ste je – rekao je Kreivokapić.

Foto: gov.me/Z. Đurić

Dodao je da je u ime Valde zahvalan jer su pripadnici policije vodili računa šta je veći interes.

– Dosta je bilo da interesi pojedinaca, interesi političara koji se bogate na račun svih nas, interesi kriminalnih organizovahih grupa budu dominantni. Dominantan je najmanji građanin u Crnoj Gori, a to je svaki drugi građanin i mi smo dužni da se za njih borimo i ne borimo za čuvanje kapitala stečenog najčešće na nelegalan način. Mi treba da učinimo Crnu Goru državom svih nas, u kojoj je će građanin da dominira, a ne političar ili onaj ko ima para. Neka se svi zapitaju šta će im se desiti za godinu dana. Neka svi razmišljaju kako je najsiromašnijem čovjeku u Crnoj Gori, kako je vama koji imate među najniže plate u Crnoj Gori. To je pitanje države koja treba da obezbijedi da svi rade i žive dostojanstveno od svog rada, a ne od kriminala, korupcije i političkih veza – istakao je premijer.

Foto: gov.me/Z. Đurić

Krivokapić je rekao da se nada da je to vrijeme prošlo.

– Ovo je bilo najveće iskušenje za sve nas. Imali smo samo jedan cilj i zadatak da ne padne ni jedan kap krvi. Da li će pasti i kap suze naravno pored korišćenja hemijskih sredstava mora, ali za one koji su se odlučili ne ideološki da brane nešto, nego da brane stečeno drugih. I moramo da budemo jasni da ste pokazali da Crna Gora može, umije, zna da odradi posao na zadovoljstvo građana jer niko nije stradao, nije ni povrijeđen. Te tri lakše povrede se svakodnevno dese na ulici, a ne u tako ruizičnim siutacijama. Nemojte zaboraviti da je Crna Gora iznad svih nas i da ne pripada ni Zdravku Krivokapiću ni Milu Đukanoviću. Ona pripada svakom građaninu i mi štitimo te građane. Mi ne štitimo kriminalce kako što je bila praksa u prethodnom periodu – naveo je Krivokapić.

Foto: gov.me/Z. Đurić

On se pripadnicima policije zahvalio „za požrtvovanost, hrabrost, strpjlivost“.

– Vaš stav koji ste iskazivali tako da nijeste do kraja posustali iako ste imali protiv sebe braću. Nije lako kada na drugoj strani imate čovjeka kojeg poznajete, ali upravo vi pokazujete da je profesonalizam bitniji od bilo čega i da će sva Crna Gora kroz vaš primjer profesionalnog djelovanja doživjeti ono što treba, a to je da naša djeca žive u poštenoj i pravednoj Crnoj Gori. Želim u ime Vlade da se svima zahvalim na požrtvovanosti, profesionalizmu i što je najvažnije da se nije desila nijedna kap prolivene krvi koju su mnogi priželjkivali. To znači da ste vi profesionaci, da znate svoj posao, da ova država ima povjerenja u vas. Na prvoj sjednici Vlade napravićemo znak mali pažnje prema svima vama i onima koji su direktno učestvovali, ali morali smo da čuvamo red i mir i na ostalim prostorima pa ne možemo na njih zaboraviti, ali ćemo napraviti samo razliku – kazao je Krivokapić.

Foto: gov.me/Z. Đurić

Na sastanku su osim ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića bili, između ostalih i direktor Uprave policije Zoran Brđanin i njegovi pomoćnici Dejan Knežević, Dragan Klikovac, Dragan Gorović, Miloš Rakonjac i Saša Mašković, kao i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić koji je minulog vikenda rukovodio Operativnim štabom.

Premijer je juče žustro kritikovao bezbjednosni sektor, navodeći da je jedinstvo komande u policiji uspostavljeno tek kada im je pred zoru rekao da po svaku cijenu ide na Cetinje i da ga ne interesuje da li će imati zaštitu.