Lavrov: Turski mirovnjaci neće ići u Nagorno-Karabah

19
Foto: Mihail Metcel/TASS

Nijedna turska mirovna misija neće biti poslata u Nagorno-Karabah, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je rekao da u zajedničkom saopštenju lidera Rusije, Azerbejdžana i Turske postoji jasna odredba u vezi sa mirovnom misijom u Nagorno-Karabahu.

Lavrov je istakao da će kretanje turskih posmatrača biti ograničeno rusko-turskim centrom za kontrolu sprovođenja primirja u Nagorno-Karabahu.

Šef ruske diplomatije naglasio je da će centar biti smješten u Azerbejdžanu, koji nije blizu Nagorno-Karabaha, javio je Sputnjik.

Prema riječima Lavrova, Rusija nije primijetila da bilo ko pokušava da ometa sprovođenje sporazuma postignutih za Nagorno-Karabah.

Lavrov je napomenuo da je Moskva sasvim sigurna u to da su sve strane zainteresovane za prisustvo ruske mirovne misije, te da se Rusija ogradila mogućnošću da prekine mandat misije, ali da treba biti suzdržan od bilo kakvih predviđanja.

– Podržimo ruske mirovnjake u ispunjavanju vrlo teškog i važnog mandata obezbjeđivanja mirnog života u Nagorno-Karabahu – dodao je Lavrov.