Stjepanović: Politički postupak protiv Dodika i Lukića pokušavaju da predstave kao sudski

6
Foto: Screenshot

Pravni predstavnik Republike Srpske Lazar Stjepanović rekao je za RTRS da Sud i Tužilaštvo BiH pokušavaju da predstave postupak protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika Srpske“ Miloša Lukića kao sudski, iako je svima jasno da je riječ o političkom procesu.

Stjepanović je za RTRS rekao da je ovo suđenje Republici Srpskoj.

– Ovdje se sudi svakom ko poštuj Ustav i Dejtonski sporazum i poručuje da će se suditi svakom ko se ne slaže sa stranim interesima i odlukama. Šalju nam poruku da će se suditi svakom od nas ukoliko se ne povinujemo stranim interesima i strukturama i da Sud i Tužilaštvo nisu naše institucije, već instrument u rukamatih tih struktura – istakao je on.

Stjepanović je naveo da se na današnjem ročištu očekuje nastavak izvođenja dokaza i ispitivanja svjedoka.

Govoreći o sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem dnevnom redu se nalazi Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji, Prijedlog izbornog zakona i Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, Stjepanović je rekao da su ovo veoma značajne tačke o kojima bi trebalo da postoji jedinstvo.

Podsjećamo, pred Sudom BiH danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora „Službenog glasnika Srpske“ Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.