Lider PDP-a se plaši volje naroda: Borenović prvi na kompenzacionoj listi

44
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Lider PDP-a Branislav Borenović prvi je na listi ove stranke za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Ipak, Borenović nema povjerenja u svoju popularnost među narodom, pa je tako prvi i na kompenzacionoj listi koja bi mu osigurala posao sljedeće četiri godine.

Branislav Borenović je predsjednik PDP-a i ako, kao vodeći čovjek partije, strahuje za svoj izborni rezultat, pa se osigurava kompenzacionim mandatom, dosta govori o njegovom položaju u narodu, navodi ATV.

Može se posumnjati i da su istraživanja PDP-a pokazala prvom čovjeku PDP-a Branislavu Borenoviću da je bolje da se osigura prvim mjestom na kompenzacionoj listi.

Na kompenzacionoj listi je i Igor Crnadak koji je kandidat za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

SDS-ova Sonja Karadžić Jovičević kandidat je za narodnog poslanika, ali i njeno ime se nalazi na kompenzacionoj listi. Njen stranački kolega, Miladin Stanić, Narodnu skupštinu zamijenio bi Predstavničkim domom Parlamentarne skupštine BiH i nosilac je liste SDS-a, ali i on je na kompenzacionoj listi koja bi mu u slučaju debakla u pohodu na institucije na zajedničkom nivou osigurala posao u Sarajevu.

Kada je u pitanju SNSD, nosilac kompenzacione liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je Radovan Višković, a iza njega slijede Sanja Vulić i Zoran Tegeltija.

Što se tiče kompenzacione liste SNSD-a za Narodnu skupštinu, prvo mjesto pripalo je Srđanu Mazalici. Iza njega je Mara Milošević-Granula, Radenko Bubić i Alen Šeranić.

DNS je objelodanio svoja imena sa kompenzacionih listi. Prvi na kompenzacionoj listi za Narodnu skupštinu Dragan Brdar, a nosilac kompenzacione liste DNS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH je Aleksandar Glavaš.

Kada je u pitanju Ujedinjena Srpska, nosilac kompenzacione liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da bude Milan Petković, tvrde mediji. Petković je prvi i na zvaničnoj listi Ujedinjene Srpske za Parlament BiH u Izbornoj jedinici 1.

Lider Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, nosilac je redovne i kompenzacione liste te stranke samo za Narodnu skupštinu Srpske.