Lukač: Bundalo je bio ministar unutrašnjih poslova, trebalo bi da zna kako se koristi tehnika

42
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Narodnoj skupštini da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) tehnika koristi u skladu sa zakonom.

Lukač je istakao da MUP tehniku ne koristi protivzakonito i bez tužilačke i sudske odluke.

– Ona se koristi u skladu sa zakonom i za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma. Nema potrebe da neko dođe pod balkon sa kombijem i tehnikom da bi snimao, jer se ne može snimati kroz zidove – rekao je Lukač u parlamentu u replici poslaniku PDP-a Perici Bundalu koji je rekao da je bijeli kombi 25. i 27. decembra prošle godine bio pred zgradom Predsjedništva PDP-a, te ispod njegovog stana.

On kaže da su smiješni navodi Bundala da mu je neko došao pod balkon da bi ga snimao i da to sigurno nije niko iz MUP-a.

– Vi ste, Bundalo, bili ministar unutrašnjih poslova i sigurno je da ste bili informisani kako se koristi tehnika u MUP-u. Za priču morate imati dokaz, a spreman sam i stojim na raspolaganju da riješimo sve dileme. Zašto niste pozvali policiju ako smatrate da vas neko ugrožava i pozivam poslanike da prijave policiji ako sumnjaju na bilo šta – rekao je Lukač.

Bundalo je rekao da je bijeli kombi 25. i 27. decembra bio pred zgradom Predsjedništva PDP-a, te ispod njegovog stana i upitao šta se radilo.

– Imam snimke, čak i video snimke, a o ovom prvi put javno govorim – naveo je Bundalo.