Lukač: Ćulum najbolji izbor, očekujem bolju saradnju sa SIPA

47
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da očekuje da će Darko Ćulum biti što prije izabran za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, ocijenivši da je on najbolji izbor.

– Riječ je o kadru sa najvećim iskustvom i bogatom policijskom karijerom. Nakon izbora Ćuluma, očekujem mnogo bolju saradnju između MUP-a Republike Srpske i SIPA, a samim tim i više zajedničkih akcija s ciljem bezbjednosti naših građana koja u prethodnom periodu nije bila na najvišem nivou – rekao je Lukač za Glas Srpske.

Nakon isteka mandata Perici Staniću i njegovom povratku u MUP Republike Srpske, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić predložio je Ćuluma za novog direktora SIPA.

Radončić je rekao da je stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da za direktora SIPA bude izabran Stanić, te nakon konsultacija sa parlamentarnom većinom donio odluku da predloži Ćuluma čije je imenovanje u proceduri.

Stanić posljednjih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma, a od kada je napustio SIPA tom agencijom rukovodi zamjenik direktora Đuro Knežević.