Lukač: Doktor Lazić je heroj koji je zadužio Srpsku i srpski narod

103
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Darko Ćulum položili su danas vijenac na Spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a u Banjaluci i odali poštu doktoru Miodragu Laziću.

– Na ovaj način odajemo počast i upućujemo posljednji pozdrav našem doktoru i heroju Miodragu Laziću koji je svojim djelom zadužio srpski narod i Republiku Srpsku. Doktor Lazić je tokom svih ratnih godina bio zajedno sa nama i spasio mnoge živote, zbog čega mu dugujemo vječnu zahvalnost – istakao je Lukač.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da srpski narod nikada neće zaboraviti sve ono što je doktor Lazić uradio za Republiku Srpsku.

– Polaganjem vijenca uputili smo posljednji pozdrav doktoru Laziću od MUP-a Srpske, a u skladu sa njegovom željom Policijski orkestra je izveo i numeru ‘Marš na Drinu’ – rekao je Lukač.

Orkestar MUP RS svira "Marš na Drinu" u čast doktora Miodraga LazićaSaznajte više: https://srpskainfo.com/vjecno-smo-mu-zahvalni-lukac-istakao-da-je-doktor-lazic-heroj-koji-je-zaduzio-srpsku-video/

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, April 15, 2020

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić (65), koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posljedica virusa korona.

Za ono što je učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac tokom devedesetih Lazića je Ordenom Svetog Save odlikovao tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici „Koran“ na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice „Žica“ u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gdje je tokom 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: SRNA