Lukač: Izgubili smo izuzetno hrabrog i sposobnog policajca

23
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske emotivno je danas govorio o stradalom pripadniku MUP-a Vladimiru Vujasinoviću.

– Čovjek koga sam vrlo dobro poznavao. Bio je pripadnik SAJ-a u vrijeme dok sam ja bio komandant. Čovjek koji je bio svestran, bio je izuzetan sportista, džudista, alpinista. Takođe, imao je svoj ronilački klub. Bio u svim akcijama spasavanja. Nekoliko puta je bio prisutan, takođe u prethodnim godinama zajedno sa ovim ljudima kao hrabar policajac koji je pomagao ljudima u različitim situacijama – rekao je Lukač.

Istakao je da je u Vujasinović otišao sa prijateljima da napravi neke snimke sa kojima je želio da prezentuje prirodne ljepote Republike Srpske.

– Nažalost, desila se jedna strašna tragedija da je prilikom savladavanja tih prepreka, okliznuo se i pao sa stijene. Dok je došla pomoć i pripadnici SAJ-a da mu pomognu, već je bio preminuo. Kada su uspjeli da ga iznesu iz kanjona nakon nekoliko sati, doktor je konstatovao smrt. Izgubili smo pripadnika ministarstva koji je bio izuzetno hrabar i sposoban policajac i sigurno će nam svima nedostajati – rekao je ministar Lukač.