Mazalica: Izetbegović da brine o budućnosti BiH, a ne da fašistički etiketira druge narode

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da bi lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, umjesto da fašistički etiketira druge narode, možda bolje bilo da teži dogovoru o budućnosti BiH, čija struktura vlasti nikad u istoriji nije nastala kao proizvod unutrašnjeg dijaloga.

– Njegov pristup i ponašanje najbolje vode ovu zemlju ka scenariju kojeg se on najviše boji – njenom raspadu – rekao je Mazalica Srni komentarišući izjavu Izetbegovićeva da je “spreman stati pred ljude ukoliko dođe do ratnih sukoba” i da bi “radije umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH”.

Mazalica je poručio da je rat posljedica neuspjeha političara i kraha dijaloga, te da je svaki poziv na rat i prijetnja ratom od političara najveći dokaz pogubnosti njihovih politika.

On je istakao da je posao političara da se dogovaraju radi opšteg dobra naroda i građana koje predstavljaju.

– Alija Izetbegović je imao šansu da prihvatanjem Kutiljerovog plana sačuva ovu zemlju od rata i stradanja. Nedostatak njegove vizije i vjere u zajedničko dobro ostavio je katastrofalne posljedice na ovu zemlju, a danas iste osobine pokazuje njegov sin Bakir – rekao je Mazalica.