Mazalica: Saga će se završiti povoljno za SDS koji vodi podaničku politiku

25
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je za RTRS da će se saga oko učešća Srpske demokratske stranke na izborima završiti povoljno za SDS koji, kako kaže, godinama vodi podaničku politiku.

– Uvjereni smo da je to sve namještaljka i da će se saga završiti ili sa tim da će usvojiti njihovu žalbu ili da će dozvoliti kandidaturu kao SDS – Volja naroda. Sama činjenica da neće da prozovu direktne krivce, a to su CIK i Američka ambasada, govori da i dalje bježe od toga da priznaju da godinama vode podaničku politiku prema bh. institucijama, Sarajevu i zapadnim zemljama, prije svega SDA – rekao je Mazalica.

On je upitao kako je moguće da je SNSD, kojeg iz SDS-a optužuju zbog odluke CIK-a, jedini ponudio pomoć SDS-u.

– Ako optužuju SNSD, zašto je onda jedini SNSD i Zora Vidović, ministar iz SNSD-a, omogućila da njihovi radnici mogu primati plate i zašto je lider SNSD-a Milorad Dodik bio spreman na sastanak i da uradi sve što je potrebno da se prevaziđe ta situacija? Čitavo vrijeme samo SNSD čini nešto za SDS, a oni optužuju SNSD za to svoje stanje, a neće da prozovu direktne krivce. To može biti isključivo u svrhu toga da odigraju predstavu koja će se završiti povoljno po njih, a ispašće žrtva stranih faktora – rekao je Mazalica.