Medvedev: Zapad približava planetu trećem svjetskom ratu

3
Foto: RIA Novosti/Ekaterina Štukina

Zapad približava planetu trećem svjetskom ratu time što vodi hibridni rat protiv Rusije, naveo je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev u objavi na Tviteru.

– Incident sa „raketnim napadom“ na poljsku farmu, o kojem spekuliše Ukrajina, dokazuje samo jednu stvar: vođenjem hibridnog rata protiv Rusije, Zapad se približava svjetskom ratu – napisao je Medvedev.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da je projektil ruske proizvodnje pao u selo Prževodov, na istoku Poljske, i da je poginulo dvoje ljudi.

Međutim, poljski predsjednik Andžej Duda naglasio je da još nije ustanovljeno o čijem se projektilu radi, podsjeća TASS.

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je malo vjerovatno da je projektil ispalila Rusija, sudeći po putanji rakete.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se radi o provokacijama i da Rusija nije vršila napade u pomenutom području i da fotografije fragmenata koje su objavili poljski mediji sa mjesta incidenta nemaju nikakve veze sa ruskom municijom.