Mektić: Neću poštovati odluku zvaničnika Srpske

33
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić rekao je da neće poštovati odluku najviših zvaničnika Republike Srpske da njeni predstavnici u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Mektić je rekao da će nastaviti da radi i da glasa u parlamentu BiH, te da u vezi sa svojim stavom nije komunicirao ni sa kim iz stranke.

Prema njegovom mišljenju, problem izazvan odlukom Ustavnog suda BiH u vezi sa knjiženjem poljoprivrednog zemljišta u Republici Srpskoj mogao je biti riješen da je ovo zemljište restitucijom bilo vraćeno nekadašnjim vlasnicima.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je juče da su najviši zvaničnici Srpske jednoglasno zaključili da predstavnici Srpske u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.