Mićić: Ne smije biti opuštanja u poštovanju mjera zaštite

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da je epidemiološko stanje u gradu veoma ozbiljno nakon potvrde 21 novog slučaja zaraženih virusom korona na području Semberije i Majevice, a prethodno svega 25 u gradu od početka epidemije.

– Došlo je do određenog opuštanja i širenja virusa korona – rekao je Mićić novinarima i apelovao na građane da poštuju epidemiloške mjere koje su na snazi.

Gradonačelnik je pohvalio rad Doma zdravlja i Bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini, navodeći da je već jutros uzeto 120 novih uzoraka od svih kontakata novozaraženih, da bi se spriječilo širenje virusa korona.

– Takvim smo radom i ranije uspjeli da odmah zaustavimo klastere i spriječimo širenje zaraze – dodao je Mićić.

Na pitanja nekih novinara koja su sugerisala stigmatizaciju zaraženih zdravstvenih radnika, Mićić je rekao da su i ljekari ljudi i dodao da je i sam bio karantinu sa sumnjom na infekciju virusom korona, a naveo je i primjer najboljeg svjetskog sportiste Novaka Đokovića za kojeg je rekao da je, djelujući u najboljoj namjeri, zaražen koronom.

Mićić je najavio nastavak kontrola poštovanja radnog vremena i preporuka o načinu rada lokala u Bijeljini, kao i rad Komunalne policije na kontroli poštovanja mjera kućne izolacije, kako se virus korona ne bi dalje širio na ovom području.

Gradonačelnik je apelovao na sugrađane da nastave sa odgovornim ponašanjem kakvo su pokazali mjesecima unazad, od početka epidemije.

Prema Mićićevim riječima, Bijeljina neće pooštravati epidemiološke mjere u odnosu na one koje propisuje Republički štab za vanredne situacije, ali će Gradska uprava raditi na tome da se poštuju postojeće, propisane mjere zaštite.