Mićić: Sa svima pregovaramo, sa vrhom SDS-a dogovaramo

24
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić izjavio je danas da o mogućim koalicijama na lokalnom nivou uoči izbora sa svima pregovara, a sa vrhom svoje stranke se dogovara.

– Sve su opcije otvorene – rekao je Mićić na konferenciji za novinare u sjedištu stranke u Bijeljini.

On je dodao da je bijeljinski odbor SDS-a jak i jako bitan i želi da nastavi odgovornu politiku prema sugrađanima.

Na pitanje da li ima dopuštenje vrha SDS-a za razgovore sa svim političkim strankama u gradu o koaliciji za lokalne izbore, Mićić je rekao da je to jasno iz ranijih zaključaka Predsjedništva SDS-a o ovoj temi i ponovio da sa svima pregovara, a sa svojom strankom dogovara.

– U tom smislu juče sam se dogovarao sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem, postoje određeni koraci, tako da su sve opcije otvorene – dodao je Mićić.

Mićić je podsjetio na obavezu svih lokalnih odbora SDS-a da u roku od 10 dana naprave prijedloge koalicija, sa kim mogu pričati za naredne izbore, te ocijenio da je upravo vrijeme da se o tome razmišlja.

On je naglasio da nikada neće napustiti SDS.

– Ono što naši poslanici rade, kritikujući vrh vlasti, ali i podržavajući projekte koji su dobri, kao što je auto-put, to narod prepoznaje, a mi u Bijeljini očekujemo velike projekte i to je nešto što je mnogo bitnije od onoga što neki ljudi pokušavaju da naprave sa pričom da će neko izdati, da je neko izdajnik – rekao je Mićić.

On je dodao da je Gradski odbor SDS-a na pravom putu da zajedničkim snagama ide, ne u političku borbu, nego u borbu za projekte i građane i da za to imaju punu podršku šire društvene zajednice i velikog broja političara.

– Poštovaćemo sve odluke Predsjedništva SDS-a i Glavnog odbora stranke, ali pokušavamo da mi budemo ovdje svoji na svome, da radimo najbolje u interesu naših građana, a pokazali smo da to znamo – zaključio je Mićić.

Gradskom odboru SDS-a Bijeljina danas je prišao odbornik u Skupštini grada Ljubiša Petrović, koji je do sada djelovao nezavisno.

Mićić je ocijenio da se njegovim vraćanjem u SDS jača ova stranka u gradu, a Petrović je najavio da će voditi društveno odgovornu politiku u najboljem interesu sugrađana.

Odluka o zemljištu šteti srpskom narodu

Mićić je izjavio da posljednja odluka Ustavnog suda BiH zaista šteti srpskom narodu i da ne ide u prilog stabilnosti.

– Pravljenje problema da imovina u Republici Srpskoj, pogotovo poljoprivredno zemljište, bude u nadležnosti BiH jednostavno nije u prilog stabilosti – rekao je gradonačelnik Bijeljine.

On je dodao da bi ovakva odluka štetila i Bijeljini.

Komentarišući zaključke Narodne skupštine Republike Srpske o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH, on je istakao da je važno da ti zaključci budu djelotvorni.