Milić: Separatistička politika je ona koja BiH vidi suprotno Dejtonu

27
Foto: otisak.ba

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić rekao je da je seperatistička politika ona koja BiH vidi na drugačijim osnovama nego što je to predviđeno Dejtonskim sporazumom.

– Možda je upravo to separatistička politika koja cijele narode tjera da se distanciraju od BiH – rekao je Milić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom.

On je odbacio tvrdnje da SNSD i predsjednik ove stranke Milorad Dodik vode separatistički politiku, ocijenivši da je to klasična zamjena teza.

– Ako neko ima viziju BiH koja je utemeljena na Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu, takvu politiku ne možemo nazvati separatističkom – rekao je Milić za federalne medije.

Komentarišući tvrdnje da su srpski predstavnici u vlasti distrikta bojkotovali nedavni sastanak sa Kristijanom Šmitom u Brčkom, Milić kaže da nije bilo moguće uskladiti termine sastanka ali da to nije najvažnije pitanje.

– Što se tiče Brčko distrikta, za nas je najvažnije da se saradnja sa OHR-om odvija vrlo intenzivno i kvalitetno preko institucije supervizora za Brčko, koji je ujedno zamjenik visokog predstavnika. Rezultati te saradnje su vidljivi naročito posljednje tri i po godine, od kako je imenovan poslednji supervizor – rekao je Milić.