Milica Mandić donijela Srbiji prvo zlato u Tokiju!

110
Foto: REUTERS/Murad Sezer

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Ona je u meču za zlatnu medalju pobijedila korejsku takmičarku Dabin Li i u četvrtom meču ostvarila isto toliko pobjeda.

Mandić je ponovila uspjeh sa Olimpijskih igara u Londonu kada je u istoj konkurenciji takođe osvojila najsjajnije odličje.

Milica je krenula odmah odlično i udarcem u glavu je pogodila rivalku. Uslijedio je munjevit udarac u trup, pa je srpska sportistkinja za manje od 40 sekundi došla do 5:0.

U narednih minut i po nijedna od dva takmičarke nije uspijela da izvede bolji napad, pa je Srpkinja ostala u prednosti.

Korejka je u drugoj rundi morala da rizikuje i poslije jednog žustrog kontakta se Milica našla na tatamiju, a Dabin Li je dobila jedan poen za 5:1.

Uslijedila je razmena u kojoj je Mandićeva dobila poen, a Koreja dva do 6:3.

Foto: REUTERS/Murad Sezer

Treća runda donijela je pravu dramu, jer je Dabin Li krenula agresivno i uspijela je da izjednači sa dva dobra trzaja, jedan rukom, drugi nogom.

Tu nije uspijela da slomi Milicu, koja je odgovorila odličnim napadima za 9:6 u posljednjih trideset sekundi, čime je riješila pitanje pobjednika.

Mandićeva je do finala, prije Korejke, pobijeđivala Kenijku Fejt Ogalo (13:0), pa Aleksandru Kovalčik iz Poljske (11:4) i u polufinalu Alteu Loran iz Francuske (7:5).

Podsjećamo, Srbija sada ima tri medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, jer su prve dvije uzeli Damir Mikec u streljaštvu i Tijana Bogdanović u tekvondou.