Milinković: Hercegovina će imati koristi od posjete Dodika Moskvi

57
Foto: Opština Gacko

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković rekao je Srni da će, koliko je upoznat, Republika Srpska i Hercegovina i te kako imati koristi od posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Moskvi.

– To je za mene kao načelnika jedne male hercegovačke opštine najvažnije – kako da unaprijedimo život običnog čovjeka ovdje – naglasio je Milinković.

Prema njegovim riječima, izjava člana Predsjedništva SDS-a Vukote Govedarice o susretu Dodika sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom samo ukazuje na Govedaričinu potrebu da se oglasi o svakom mogućem pitanju, pa i o onome o kome ne zna ništa.

Milinković je naveo da Govedarica, nažalost, ne shvata da je narod Republike Srpske njegovu politiku odbacio na izborima 2018. godine i njega vratio na teren lokalne politike, pa uporno pokušava da se bavi geopolitičkim temama.

– Utoliko je i ova njegova izjava samo još jedan u nizu pokušaja da se privuče pažnja – smatra Milinković.

On je Govedarici poručio da nastavi da se bavi prelistavanjem albuma, diplomatskim protokolima i arhitekturom Kremlja.

– Uzgred, na vrhu Bijele kuće nema crvene petokrake – pa je ipak iz Vašingtona, a ne iz Kremlja, u posljednjih 30 godina širom svijeta posijano sijaset zla – rekao je Milinković.

On je dodao da, nasuprot te politike, stoje predsjednik Putin i Rusija koji su Srbe 2015. godine spasili stigme genocidnog naroda.

– Ja, nažalost, nisam stručnjak za geopolitiku, ali nekako kao pripadnik naroda koji je posljednjih decenija od tog Zapada pretrpio toliko nepravde, znam da Rusija u ovom vremenu stoji na pravoj strani istorije – rekao je Milinković.

Član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica komentarisao je posjetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Rusiji, te između ostalog rekao da je Putin „omalovažio i ponizio“ Dodika.