Dodik: Izjave Palmera nedopustive

42
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp, ranije je istakao da ne želi da se miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja, ali to ne važi za Metjua Palmera, čiji izjave i stavovi su usmjereni protiv interesa Srba u Srpskoj i Srbiji, što je nedopustivo – poručio je ovo u izjavi za Radio Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Posebno mu se sviđa da dođe u BiH i da govori šta mu je simpatično, a šta ne. Uvijek su antipatične izjave prema nama. On ne želi da shvati da njegov koncept je važan samo za njega i da mnogi ljudi i Srbi, i Bošnjaci i Hrvati su nezadovoljni sa svim onim što su nam nemetnuli. Sve to pokazuje da sve ono što radi je usmjereno protiv Srba i u BiH, ali i u Srbiji – izjavio je Dodik.

Dodik je istakao da Palmer radi u okviru stare američke administracije.

– To je jedno zatočeništvo bez slobode koje je nametnuto njegovim mjerama. On to koristi kako bi se tamo hvalio kako on ovdje upravlja ovdje procesima. Kada naprimjer govori o Crnoj Gori on brani aktuelni režim što pokazuje dvoličan pristup. Kako god bilo njegova politika ne odražava politiku predsjednika SAD-a – naglasio je Dodik za Radio Republike Srpske.