Dodik: Opozicija nacionalno neodgovorna

11
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nisu tačni navodi opozicije da je Srpsku zavadio sa svima u svijetu, ističući da Srpska ima dobre odnose sa mnogim zemljama, a da je opozicija nacionalno neodgovorna.

– Taj svijet kojeg spominje opozicija je neki njihov svijet, jer oni uvažavaju samo zapadni dio svijeta – rekao je Dodik.

On je naglasio da je u zadnje vrijeme bio u više zemalja, ali da to ne važi za opoziciju koja, kako je naveo, negdje sjedne sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom i uslikaju se, dodajući da je Šolc najnesposobniji premijer kojeg je imala Njemačka.

Dodik je rekao za RTRS da opozicija ne može napraviti ozbiljnu štetu Srpskoj zbog jasnog pozicioniranja vlasti.

Konstatujući da je prirodno za svako demokratsko društvo da postoje različita mišljenja, Dodik je naglasio da u svakom demokratskom društvu postoje određene teme oko kojih se svi okupe.

– Šta je sada ovde problem. Uzurpirano nam je pravo na izbore opštinskih i republičkih institucija, što znači da se Srpska razvlašćuje i mi hoćemo to da vratimo. Daleko bi lakše bilo da smo u tome. Opozicija nas čak i ohrabruje da u to krenemo, a onda sjednu sa strancima i to prekinu – naveo je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je dodao da bi malo ko mogao da napadne i dovede u pitanje to što bi zajedno, vlast i opozicija, riješili izbornim zakonom.

Dodik je rekao da se opozicija opredijelila da na izbore ide sa nametnutim zakonom Kristijana Šmita.

Prema njegovim riječima, SNSD i koalicija će na predstojećim lokalnim izborima ostvariti bolji izborni rezultata nego ranije, a izlazak vladajuće koalicije na izbore definitivno je iznenađenje za opoziciju.

Dodik je istakao da je siguran u pobjedu na izborima za gradonačelnika Banjaluke i dodao da su obezbijeđeni odlični uslovi za pobjedu u Tesliću nad aktuelnim predsjednikom SDS-a.

On je rekao da je opozicija razgovarala sa strancima da se na dan izbora postave neki kontejneri za glasanje ili organizuje glasanje u nekim rubnim opštinama, gdje bi autobusima na glasanje bili dovođeni simpatizeri opozicije.

– To bi vodilo Srpsku u destabilizaciju, što mi kao odgovorni ljudi nismo htjeli sebi dozvoliti – naglasio je Dodik.