Minić: Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske

5
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Savo Minić rekao je da predstojeći Svesrpski sabor u Beogradu predstavlja izuzetno važno dešavanje, krunu srpskog jedinstva, srpske sloge, pa i srpske snage.

– Srbija je ozbiljan partner Republike Srpske. Potpisaćemo važne sporazume. Cilj nam je da preuzmemo što više prakse, praktičnih savjeta od Srbije – rekao je Minić gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Naveo je da će sa Vladom Srbije biti potpisano više sporazuma, od kojih je izdvojio sporazum o upravljanju vodama.

Minić je istakao da će na sastanku sa kolegama iz Srbije biti produžen ugovor koji se odnosi na upravljanje donjim tokom Drine, ali će biti i potpisani novi sporazumi.

– Centralna tema razgovora je 27 ili 28 sporazuma koje je Srbija potpisala sa Kinom. I Srpska će ponuditi saradnju, svi ministri će imati sastanke sa ministrima u Vladi Srbije – napomenuo je Minić.

Uoči Svesrpskog sabora koji se održava sutra u Beogradu, a na kojem će, kako je ranije rečeno, biti potvrđeno jedinstvo srpskog naroda, danas su planirani brojni sastanci zvaničnika Srpske i Srbije.

Na graničnom prelazu Rača predviđen je susret predsjednika parlamenata Republike Srpske Nenada Stevandića i Srbije Ane Brnabić, predsjednika vlada Radovana Viškovića i Miloša Vučevića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Večeras u Beogradu će biti održan sastanak premijera Viškovića i Vučevića, kojem će prisustvovati i potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Ministri u Vladi Srpske posjetiće ministre Srbije sa kojima će potpisati brojne memorandume.