Ministarstvo finansija: Stanić da se javno izvini za uvrede

17
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će biti prinuđeno da reaguje, čak i prijavom za klevetu ukoliko se narodni poslanik SDS-a Miladin Stanić javno ne izvini za uvrede na račun republičkog ministra finansija Zore Vidović i ovog ministarstva.

– Dovođenje ministra finansija i Ministarstva finansija u kriminogeni kontekst i prozivanje različitim pogrdnim imenima radi skupljanja jeftinih političkih bodova je za svaku osudu i nije se dogodilo prvi put, nego se kontinuirano nastavlja, zbog čega smo prinuđeni reagovati, pa čak i prijavom za klevetu ukoliko izostane javno izvinjenje – saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Iz Ministarstva dodaju da objavljuju ovaj demanti povodom neistina koje je Stanić iznio tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gdje je najgrublje izvrijeđao ministra finansija lično i Ministarstvo finansija Republike Srpske, kako bi izbjegli dalje konsekvence koje u javnosti pogrešno iznesene tvrdnje mogu eventualno prouzrokovati.

– Ministarstvo finansija, na čelu sa ministarkom Vidović je i u najtežim trenucima, kada su zemlje regiona i svijeta bile u krizi zbog posljedica pandemije, uspjelo očuvati radna mjesta i ekonomsku stabilnost Republike Srpske. Osim toga, povećane su plate, penzije, socijalna izdvajanja i sa tim tendencijama ćemo nastaviti, što očigledno gospodinu Staniću smeta – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su za Vidovićevu i ministarstvo na čijem je čelu, kada su u pitanju investicije, kapitalni projekti i razvoj Republike Srpske veoma značajni, da su na njih ponosni jer ih ulažu u budućnost Republike Srpske, te da bi trebali da budu značajni i Staniću ukoliko želi dobrobit građanima Republike Srpske.

– Umjesto da bude zahvalan za naše uspjehe, dovodi u pitanje načine na koji se izdvajaju sredstva – navode iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva naglašavaju da nema odluke koja je donošena bez odluke zvaničnih i legalnih institucija, uz poštovanje svih zakonskih procedura, iz čega proizlazi da su tvrdnje Stanića neistine iznesene s ciljem dovođenja ličnog imena ministra i Ministarstva finansija kao institucije u negativan kontekst.

– Ukoliko gospodin Stanić ima drugačija saznanja, trebalo bi da podnese izvještaj nadležnom pravosudnom organu radi preduzimanja odgovarajućih mjera i istražnih radnji koje bi imale za cilj identifikovanje eventualnih počinilaca – poručuju iz Ministarstva finansija.

Iz ovog Ministarstva napominju da je prikrivanje saznanja o kriminalu, nečinjenje i da predstavlja krivično djelo.

– Za takve informacije do kojih ste došli preko Vaših izvora, mi nemamo saznanja, jer je svaki fening trošen pod budnim okom javnosti, na šta smo ponosni – ističu iz Ministarstva finansija Republike Srpske.