Mitropolit Amfilohije: Crkva i narod su protiv bezakonja, a ne protiv Crne Gore

13
Foto: in4s.net

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da su Crkva i narod protiv bezakonja, a ne protiv Crne Gore, a da policija, kada bi je istinski čuvala, ne bi tukla narod.

– Ova vlast traži da policajci, koji su prihvatili da služe Ustavu i zakonima, služe bezakonju i onima koji su se nametnuli kao tobožnji čuvari toga zakona, a u stvari su čuvari svoje vlasti i para – rekao je vladika Amfilohije.

Mitropolit je danas u Manastiru Podlastva u Grblju služio Svetu arhijerejsku liturgiju i parastos stradalima za krst časni i otadžbinu.

Ispred manastira se nalazi spomen-kosturnica podignuta 1992. godine, u kojoj je sahranjeno 90 Grbljana, Maina i Budvana, koji su bez suđenja stradali od bratske ruke.

Mitropolit je istakao da su ovdje, koristeći antifašizam i izvodeći lenjinističku revoluciju, braća poklala svoju braću, sestre, očeve, majke, što se nastavilo do danas.

– I ovo ovdje što se sada događa po duhu nije ništa drugo nego produžetak tog otrovnoga sjemena bratoubilaštva koji se sada projavljuje ovdje u zaštitu vlastoljublja, slastoljublja i svojih para – poručio je mitropolit Amfilohije.

Vladika je blagoslovio Vuka Vukovića, časnog policajaca koji je nedavno napustio policiju jer je čuvar Crkve i čuvar naroda.

Mitropolit se nada da će se ova vlast vratiti sebi, časti i obrazu svojih djedova, pradjedova, koji se nisu borili za odlikovanje i pare nego su sebe žrtvovali za svoje porodice, zemlju, otadžbinu i narod.