Mitrović: Auto-put kroz Brčko distrikt važan i za Republiku Srpsku i za Federaciju BiH

11
Foto: Klix.ba

Ministar komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas da je auto-put, koji će se graditi kroz Brčko, izuzetno važan za distrikt, Republiku Srpsku, ali i cijelu BiH, jer je savremena saobraćajna infrastruktura neophodna budući da donosi mogućnost za nova ulaganja.

Mitrović je napomenuo da su danas u Brčkom usvojeni koridori za izgradnju auto-puteva Beograd-Sarajevo-Beograd i Beograd-Banjaluka koji prolaze kroz Distrikt, te da je rješenje ponudio Zavod za planiranje, projektovanje i izgradnju Distrikta.

– Ti koridoru su osnov za dalje aktivnosti. Ovi auto-putevi povezuju entitete i BiH sa zemljama Balkana i EU. Auto-put koji prolazi kroz Brčko i prema Banjaluci i prema Sarajevu donijeće jednu novu dimenziju i mogućnost da distrikt ima još bolju poziciju za domaća i strana ulaganja – rekao je Mitrović novinarima.

Prema njegovim riječima, ovo je samo još jedan od dokaza da svaki posao može da se riješi ako zainteresovane strane sjede zajedno, budu uporne i imaju cilj da nađu rješenje.

On je napomenuo da je imao zadatak da bude riješena trasa kroz distrikt jer je to dio projekta auto-puteva kroz Republiku Srpsku.

Foto: Klix.ba

Na njemu je rađeno oko godinu, godinu i po dana, a Mitrović je zahvalio predstavnicima vlasti distrikta, entiteta i „Autopteva Republike Srpske“ i „Autocesta Federacije BiH“.

On je naveo da je, kada je riječ o trasi, usvojeno mišljenje distrikta, te da su i „Autoputevi Srpske“ i „Autoceste FBiH“ prilagodili svoja rješenja tako da su građani distrkta sigurno zadovoljeni, ali i entitetska javna preduzeća.