Ilić: Oni koji zveckaju oružjem su vojno nesposobni

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Republika Srpska se nalazi u teškim, izazovnim momentima, kada u nekakvim geopolitičkim stvarima ima jednu nezavisnu poziciju, međutim iz dana u dan jača i stvara sve veći broj prijatelja, rekao je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić u emisiji Tet-a-Tet na ATV-u.

– Međutim, onog momenta kada jačate, prirodno je da stvarate i neprijatelje – rekao je Ilić.

– Način na koji mi djelujemo u Narodnoj skupštini, sva zakonska, pa i druga rješenja koja pokušavaju da zaštite, na kraju i zaštite Republiku Srpsku, način je djelovanja jednog narodnog poslanika i mene lično. Pokušavam da kroz svoj lični primjer i svoj način života i vrednovanje svoje porodice i svega onog što imam u svojoj kući da to prenesem i na politiku. Na taj način možda nekada i podignem svijest kada je u pitanju samo funkcionisanje – rekao je on.

Istakao je da, uprkos svim pritiscima, narodni poslanici moraju biti iznad svih tih pritisaka.

– Republika Srpska mora biti iznad svih nas – naglašava Ilić za ATV.

Govoreći o zveckanju oružjem, Ilić kaže da su oni koji takve priče šire prvenstveno vojno nesposobni.

– Sav njihov rejting se zasniva na tome da Republiku Srpsku predstavljaju kao određenu prijetnju, prijetnju koja ugrožava BiH, unitarnu BiH, kako god hoćete to da nazovete. I popravljanje njihovog rejtinga funkcioniše po principu napada na Republiku Srpsku, na institucije, na predsjednika Republike i oni na taj način žele da potroše sve ono političko i svako drugo vrijeme, da bi zanemarili osnovne ljudske stvari koje su mnogo neophodnije, a to je ekonomski prosperitet i Republike Srpske, a samim tim i BiH. Krucijalne teme o kojima građani žele da razgovaraju, oni žele da razgovaraju o boljim uslovima u kojima rade, o boljim uslovima u kojima žive… Svi su umorni od oružja i svi su umorni od tih priča – ističe Ilić.

Međutim, oni to, kaže Ilić, možda čak i vješto koriste za neke svoje političke ciljeve.

– Ali, ja smatram da su i građani svjesni da svi smo mi, pogotovo ljudi koji su u nekakvoj dobi kao moj otac prošli sve to, umorni od takvih stvari i žele da razmišljaju o sutra, o svojim porodicama, nekim narednim koljenima. I mislim da su to zaista apsurdne priče, koliko god one često bile prisutne u javnosti – zaključio je Ilić.