MUP Srbije donirao Ribniku vatrogasno vozilo

147
Foto: SRNA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije doniralo je vatrogasno vozilo oppštini Ribnik u Republici Srpskoj, a primopredaji je prisustvovao ministar Aleksandar Vulin.

– Nema boljeg načina da čestitamo svim građanima Republike Srpske veliki praznik, 30 godina Srpske, nego da na delu pokažemo koliko nam je stalo do svih njenih građana, koliko nam je stalo do našeg naroda i bezbednosti svih koji žive u Republici Srpskoj – rekao je Vulin.

Vulin je istakao da Srbija, dok je predvodi predsjednik Aleksandar Vučić, nikada neće prestati da pomaže i podržava Republiku Srpsku i njen narod.

Foto: SRNA

On je naglasio da Srbija između bezbjednosti svojih građana i građana Republike Srpske ne vidi nikakvu razliku i da Srbiju svaka muka Srpske boli, a svaki uspjeh raduje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

– Dok Vučić predvodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, zaštićena i pomognuta. Srpska će biti deo svake naše politike, ideje, misli. Građani Republike Srpske treba da znaju da dok je Srbija tu neće nestati i neće prestati da se poštuje Dejtonski sporazum i neće nikada prestati da se pomaže i podržava Srpska i njen narod – poručio je Vulin.

Prema njegovim riječima, i ova donacija je način da Srbija pokaže koliko joj je stalo do Republike Srpske.

– Svako ministarstvo mora i treba da misli o Republici Srpskoj i njenim građanima, o našem narodu sa ove strane Drine i vodi računa da bude siguran, zaštićen i bezbedan. Svaka potreba ljudi u Republici Srpskoj, svaka potreba našeg naroda, biće zadovoljena od strane Srbije, kada god može i kada god se ukaže potreba – rekao je Vulin.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać naveo je da je Vulin ispunio obećanje koje je dao prilikom posljednje posjete ovoj opštini i ribničkom Domu vatrogasaca, koji je u završnoj fazi opremanja i puštanja u rad.

– Nismo ni sumnjali u to obećanje i evo danas smo dobili savremeno vatrogasno vozilo koje će nam puno značiti i u narednoj fazi možemo da objavimo javni poziv za prijem vatrogasaca, da ih obučimo i da počnu da rade – istakao je Karać.

On je ukazao da je ova donacija opštini od velikog značaja, posebno jer je 60 odsto njene teritorije pokriveno šumom, a drvna industrija osnovna privredna grana u Ribniku.

Foto: SRNA

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Luka Čaušić izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje primopredaji vatrogasnog vozila, čija je zapremina 4.000 litara vode, koje je ovo ministarstvo doniralo opštini Ribnik na inicijativu ministra Vulina.

– Srećan sam jer će stanovništvo opštine Ribnik biti znatno bezbednije, a zbog toga što je Srbija u prilici da vredno i savremeno vozilo pokloni našem narodu u Republici Srpskoj – rekao je Čaušić i naglasio da Srbija intenzivno ulaže u sistem zaštite i spasavanja.

On je istakao da je Sektor za vanredne situacije Srbije uvijek spreman da pomogne kolegama u Republici Srpskoj, kao i da sa Republičkom upravom civilne zaštite imaju više od kolegijalnog i prijateljskog odnosa.

Čaušić je svim vatrogascima i građanima Republike Srpske čestitao sutrašnji Dan Republike, za koji im je poželio bezbjednost.