Napeto između Šarovića i bijeljinskog SDS-a

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Odnos između lidera SDS-a Mirka Šarovića i pojedinih gradskih odbora stranke, sve se više hladi. Kako ATV saznaje, koplja Šarović ukršta i sa odborima u gradovima koji su poznati kao bastioni SDS-a.

Jedan takav je Bijeljina. Nakon sastanka gradonačelnika Bijeljine, Miće Mićića, sa rukovodstvom SNSD-a, koji je naljutio Šarovića, koji je tada poručio da je on jedini koji može da dogovara saradnju sa drugim strankama, prepirki je sa Bijeljincima bilo i na poslednjoj sjednici Izvršnog odbora bijeljinskog SDS-a, tvrde izvori ATV-a.

Bijeljinski SDS, potvrđeno je ATV-u od izvora unutar stranke, želi da, uoči lokalnih izbora, izgradi širu koaliciju, kako bi osigurali nesmetano relizovanje projekata važnih za grad, poput izgradnje auto-puta.

O tome su, na sjednici Izvršnog odbora, obavijestili Šarovića. I od njega dobili crveno svjetlo. Šarović za pregovore, koji bi Bijeljini osigurali finansijski i infrastrukturni napredak, nije želio ni da čuje.

U bijeljinskom odboru SDS-a, ipak, ne odustaju. O svemu će, kažu, sa Šarovićem ponovo razgovarati za sedam dana. Ako ni ti razgovori ne urode plodom, saglasnost će, za pregovore sa drugim strankama, tražiti od Glavnog odbora stranke.

Nije im jasno zašto Šaroviću toliko smeta njihova namjera da pregovorima sa drugim partijama gradu obezbijede boljitak, s obzirom na to da su, kako su rekli ATV-u, kombinacije i koalicije na lokalnom nivou širom Srpske različite.

Ono što je za sada jedino izvjesno je da će kandidat za gradonačelnika Bijeljine na izborima u oktobru biti Mićo Mićić. Mirko Šarović je prije dva dana rekao da Mićić ima njegovu apsolutno podršku, ali ne i dozvolu da dogovara koalicionu saradnju. Na pozive ATV-a, Šarović se nije javio.