Narodna skupština o Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju, o izmjenama Poslovnika…

21
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra Prijedlog zakona o visokom obrazovanju čiji je cilj usklađivanje domaćeg sistema sa promjenama u evropskom visokom obrazovanju, a zakonskim odredbama propisani su nivoi i vrste obrazovanja, rečeno je danas Srni u ovoj instituciji.

Prijedlogom zakona o visokom obrazovanju uređuju se ciljevi i principi visokog obrazovanja, osnivanje, organizacija i rad visokoškolskih ustanova, te opšta načela u oblasti obezbjeđenja kvaliteta u visokom obrazovanju.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju po hitnom postupku.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o električnoj energiji, te Prijedlog poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske i Prijedlog programa rada parlamenta za ovu godinu.

Sjednica će biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske uz poštivanje mjera koje su propisane u borbi protiv virusa korona.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.