Nemanja Majdov osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u džudou

21
Foto: Carlos Ferreira/European Judo Union

Srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu Monpeljeu pošto je u finalu u kategoriji do 90 kolograma savladao olimpijskog šampiona Gruzina Lašu Bekaurija.

U prvoj rundi na kazne eliminisao je Belgijanca Karela Fobera. Zatim je bacanjem za vaza ari pobijedio Nijemca Johana Lenca. U četvrtfinalu je poslije prvog minuta zlatnog produžetka našao način da savlada Mađara Kristijana Tota.

Veliku psihičku snagu koja ga krasi, Majdov je ponovo pokazao u završnici. Pri kraju polufinalne borbe u momentima kada je imao dvije kazne, sjajnom tehnikom položio je na leđa Mihaela Žganka, slovenačkog džudistu koji predstvlja Tursku.

Finale je bio veliki okršaj protv Laše Bekaurija najboljeg svjetskog borca u katogoriji do 90 kilograma. Dramatičan meč riješen je u petom minutu zlatnog produžetka nakon što je srpski džudista još jednim bravuroznim bacanjem našao način da savlada olimpijskog šampiona.

Nemanja Majdov je 2017. godine u Budimpešti osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, pa je ovim odličjem iz Monpeljea objedinio naslove svjetskog i evropskog šampiona.

Foto: Carlos Ferreira/European Judo Union