Nenad Nešić nastavio da napada Jelenu Trivić

82
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza, u emisiji BHT1 Uživo govorio je o odnosima unutar opozicije u Republici Srpskoj, o razlozima zbog kojih je smijenio četiri potpredsjednika stranke, te zašto je napustio vladajuću većinu.

Komentarišući svoju izjavu da je Jelena Trivić iz Partije demokratskog progresa glavna prepreka za promjene u Republici Srpskoj, Nešić kaže da nije bio zadovoljan njenim angažmanom u izbornom ciklusu, ali da je stavio tačku na tu priču.

– Sve što sam imao, rekao sam prije nekoliko dana i stavljam tačku na tu priču. Iznenadilo me da me zvalo puno ljudi iz PDP-a, koji su rekli da sam potpuno u pravu za sve što sam rekao. Ja ne bih dalje da polemišem sa gospođom Trivić. Nisam bio zadovoljan njenim angažmanom u proteklom izbornom ciklusu, kad je podržala neke kandidate koji nisu imali šansu da prođu i samim time su omogućili pobjedu kandidatima Saveza nezavisnih socijaldemokrata, konkretno mislim na Prijedor – rekao je Nenad Nešić, lider DNS-a.

Ognjen Tadić, sada već smijenjeni potpredsjednik stranke, predlagao je da bude sazvana sjednica Skupštine DNS-a na kojoj bi se birao novi predsjednik.

Nešić ističe da sjednice neće biti te da Tadić nema kredibilitet da bilo šta predlaže.

– Tadić ima tu manu da prosipa naknadnu pamet. Pravo pitanje je koliko je on validan da išta predlaže, od 2014. godine ne učestvuje u izbornim ciklusima tako da je upitna njegova validnost da bilo šta predlaže na političkoj sceni Republike Srpske i BiH. Ja sam izabrani predsjednik DNS-a na mandat od četiri godine i o novom predsjedniku ćemo pričati 2024. godine – istakao je Nešić.