Nešić: Borenović je „kralj kompenzacije“

49
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nazvao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića „kraljem kompenzacije“ i istakao da je dijelio ideje sa liderom SDA Bakirom Izetbegović.

Nešić je upitao Borenovića ko nije smio pokrenuti inicijativu za smjenu ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković i ko tri godine nije izrekao ni jednu kritiku na račun SDA.

– Vi iz opozicije ili ja – upitao je Nešić nakon što ga je Borenović nazvao „trećim ljiljanom“.

On to smatra primitvnim i to, kako je rekao, dolazi od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem.

On je upitao Borenovića i ko je išao kod Izetbegovića kako bi se dogovarala vlast nakon izbora.

– Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoće li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja – pitanja su, koja je i danas nastavio da postavlja Nešić.

Imao je i pitanja u vezi sa referendumom za opoziv načelnika Bratunca Srđana Rankića, te je upitao Borenovića da li glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za Borenovića nisu Srbi, saopšteno je iz DNS-a.