Nešić: Bošnjačko Sarajevo da prihvati postojanje Srpske i Srba u Savjetu ministara

10
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Bošnjačko Sarajevo mora da prihvati postojanje Republike Srpske i Srba u Savjetu ministara da bi postojala zajednička budućnost, izjavio je danas Srni ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

Ukoliko se želi iskoračiti naprijed, Nešić smatra da svi treba da prihvate da postoje različiti narodi, običaji, vjere i pogledi na bližu i dalju istoriju.

– Da bi postojala zajednička budućnost mora da se prihvati da postoje Republika Srpska i Srbi u Savjetu ministara, da postoje i Milorad Dodik i Nešić koje vole nešto manje, ali i Nebojša Vukanović kojeg mnogo vole. Moraju prihvatiti da bez nas, Bošnjaka i Hrvata ova zemlja jednostavno nije moguća – naglasio je Nešić.

On je istakao da nema nikakvu namjeru da se izvinjava zato što je Srbin i zato što Srbi imaju svoje pozdrave, imena i krsnu slavu i zbog činjenice da je javno pokazao tri prsta.

– Ja sam ponosni Srbin koji se rodio i koji je otjeran iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli – rekao je Nešić nakon što je Skupština Kantona Sarajevo danas jednoglasno usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred državnih institucija, koju je predložio Klub SDA.

On je ukazao da u Sarajevu manipulišu žrtvama rata, kao i na činjenicu da Srbe u Savjetu ministara koriste u izradama deklaracija koje ovo društvo dalje dijele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači.

Nešić je naglasio da mu je poznato šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA, da ne umiju da se nose sa padom s vlasti već svoj narod i politiku drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali.

On je istakao da tri prsta predstavljaju Sveto trojstvo – Oca, Sina i Svetog Duha.

Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj je novoimenovani ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu podigao tri prsta, nakon čega je uslijedila i deklaracija.