Nešić: Ispoštovane sve procedure za dolazak pripadnika Vojske Srbije

6
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je danas da su, prema informacijama koje ima, ispoštovane sve procedure neophodne za dolazak pripadnika Vojske Srbije u BiH i njihov defile kroz Prijedor.

Ova tema je podigla tenzije u BiH, a Nešić kaže da smatra da, „ako je eventualno postojao propust, onda je propust napravilo Ministarstvo spoljnih poslova“.

– Kao što vam je poznato, Ambasada Srbije uputila je diplomatsku notu Ministarstvu spoljnih poslova i najavila dolazak kadeta Vojske Republike Srbije i kadeta MUP-a Republike Srbije. Ministarstvo je o tome upoznalo Graničnu policiju i samim time su ispoštovane sve procedure – rekao je Nešić za N1.

Naglašava da ne vidi ništa sporno u prisustvu Vojske Srbije.

– Radi se o oslobodilačkoj vojsci, Vojsci Republike Srbije i ono što mogu da kažem: Hvala Bogu pa smo mogli i u Bratuncu i Prijedoru da vidimo pripadnike Vojske Republike Srbije, koja je u ovom trenutku garant mira i stabilnosti, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Na kraju krajeva, njihovi pripadnici su došli da se poklone žrtvama ustaškog i nacističkog zločina – naveo je Nešić.