Nešić: Nije uspio pokušaj stigmatizacije srpskog naroda

7
Foto: Klix.ba

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da je rezultat glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skuštini UN dokaz da histerija i pokušaji stigmatizacije srpskog naroda nisu uspjeli.

– Činjenica da većina zemalja članica UN nije glasala za rezoluciju o Srebrenici predstavlja jasnu potvrdu pobjede (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića u borbi za istinu o srpskom narodu. Ovaj rezultat je dokaz da histerija i pokušaji stigmatizacije srpskog naroda nisu uspjeli – naveo je Nešić u pisanoj izjavi.

On je istakao da rezultat glasanja u Generalnoj skupštini UN pokazuje da međunarodna zajednica sve više prepoznaje istinu i odbija da se povinuje jednostranim narativima koji su pokušali da predstave srpski narod u negativnom svjetlu.

– Ovaj uspjeh srpske diplomatije, pod vođstvom predsjednika Vučića, dokazuje da istina o događajima iz devedesetih godina izlazi na vidjelo, uprkos pokušajima da se naš narod nepravedno okrivi i stigmatizuje – naveo je Nešić.

On ukazuje da bošnjački predstavnici možda smatraju da su postigli neku vrstu pobjede, ali da su ovim procesom zapravo otvorili vrata Srbiji da na globalnom nivou predstavi istinu o dešavanjima iz tog perioda.

– Srpska diplomatija je pokazala svoju snagu i posvećenost u odbrani nacionalnih interesa i istine. Ovaj trenutak treba da bude podsticaj za dalji rad na jačanju naših diplomatskih aktivnosti i saradnje sa međunarodnom zajednicom, kako bismo nastavili da predstavljamo istinu i štitimo interese našeg naroda – istakao je Nešić.

On je naveo da Republika Srbija i Republika Srpska moraju da nastave sa svojim snažnim diplomatskim aktivnostima u tom smislu.

– Nadam se da su bošnjački politički lideri napokon shvatili da nisu i neće doživjeti prosperitet, razvoj i bolju budućnost ako na dnevni red stalno vraćaju priče iz ratnih godina – naveo je Nešić.

Generalna skupština UN usvojila je danas rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, dok je protiv i uzdržano bilo 87 zemalja.