Nešić: SNSD i DNS odlučiće ko će biti potpredsjednik FBiH

25
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić očekuje da se će koalicioni partneri SNSD i DNS dogovoriti o kandidatu za potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda.

– Kao predsjednik DNS-a mogu da potvrdim da ćemo u narednom periodu imati sastanak sa našim koalicionim partnerom SNSD-om, gdje ćemo dogovoriti ko će biti potpredsjednik Federacije – rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

Upitan da prokomentariše zašto se na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH nije našlo imenovanje ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Nešić je istakao da je Mlađen Božović prošao sve provjere i da ispunjava sve uslove za ministra.

– S obzirom na to da je prošlo dosta vremena i da niko nije rekao koji je problem u vezi sa Božovićem, namjera mi je da za ministra u Savjetu ministara predložim migranta, jer su to ljudi koji ne pripadaju nijednoj stranci, imaju međunarodno iskustvo, a i ne može im se naći zamjerka za boju kože – rekao je Nešić.