Novaković Bursać: Imamo kapacitet da se odbranimo od političke agresije

13
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Odlučno smo i sugurni da imamo potpuni kapacitet da se odbranimo od političke agresije, koja traje, ali Republika Srpska se razvija i mi kao jedna zajednica funkcionišemo i napredujemo, rekla je za RTRS šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać reagujući na izjavu Bakira Izetbegoviće da je „Srbija razarala na Balkanu i da nema gdje nije pravila problem u posljednjih 30 godina“.

– To je toliko neispravan pristup i prema svome narodu. To je toliko neprimjereno i toliko odudara od nečega za šta se zalaže neko normalan, a to je vladavina prava, unutrašnji dijalog i prihvatanje neke situacije, traženje kompromisnih rješenja, ali sa ovakvim pristupima to nije moguće – istakla je ona.

Vrlo je moderno, kaže Novaković Bursać, da se to povezuje sa Rusijom i zato Bakirova izjava ima u prvoj rečenici i Srbiju i Rusiju.

– Da se prave i izmišljaju neprijatelji. Ništa to nije što mi nismo, nažalost, na svojoj koži osjetili, i građani Srpske i Srbije, šta znači konstrukcija – laž na bazi koje se neki odluče da reaguju – smatra ona.

Ističe da su okolnosti bitno promijenjene u odnosu na vrijeme kad su takvi scenariji bili mogući za izvesti.

– Ovi koji igraju na te teme, mislim da gube energiju i ništa napraviti neće. A, naravno da unose nemir među ljude – naglasila je Novaković Bursać.