Novaković Bursać: Na Svesrpskom saboru apostrofirati pravo naroda da odlučuje o svojoj sudbini

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je najavljeni Svesrpski sabor prilika da se apostrofira pravo naroda da se demokratski opredjeljuje i odlučuje o svojoj sudbini.

Novaković Bursać je navela da je Svesrpski sabor u Beogradu prilika da se naglasi značaj jačanja države Srbije i očuvanja svih kapaciteta Republike Srpske koje ima kao politički i pravni subjekat.

Ona je naglasila da su učvršćivanje veza i realizacija konkretnih razvojnih, ekonomskih i kulturnih projekata prioritetni poslovi Srbije i Republike Srpske, odnosno svih njihovih političkih i javnih struktura.

– Najvažniji cilj srpskog naroda s obje strane Drine jeste očuvanje mira stabilnosti kako bismo se posvetili demografskoj obnovi, ekonomiji, razvoju kulture, nauke, obrazovanja i sporta, osvjetljavanju istorijske istine, njegovanju slobodarske tradicije i sjećanja na sve žrtve koje smo kao narod dali u prošlosti, posebno u 20. vijeku – istakla je ona.

Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić najavili su za subotu, 8. jun, Svesrpski sabor u Beogradu na kojem će biti potvrđeno jedinstvo srpskog naroda.