Novaković Bursać: Ratnohuškačka retorika Izetbegovića upućena svima koji misle drugačije

11
Foto: FENA

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da zapaljiva retorika stranaka i dijela javnosti posebno u Sarajevu postala uobičajena i da im je dozvoljeno da upotrebljavaju sve neprimjerene kvalifikacije za sve koji ne misle kao oni.

– Očito sebi dozvoljavaju da prijete, podižu tenzije i upotrebljavaju neprimjerene riječi – ocijenila je Novaković Bursaćeva, komentarišući ratnohuškačke izjave Bakira Izetbegovića.

Ona je istakla da su Izetbegovićeve izjave naročito teške u trenutku kada su pokušali da organizuju masovne proteste ispred OHR-a da bi se zaprijetilo mahalom i čaršijom i da bi se neko uplašio.

– Riječ je o „hrabrosti“ koja samu sebe hrani i ne nailazi na plodno tlo predstavnika srpskog i hrvatskog naroda, i očito im treba za samohrabrenje i za podizanje temperature na domaćem terenu – navela je Bursaćeva i dodala da to treba analizirati sa dužnom pažnjom.

Osvrćući se na najavljene izmjene Izbornog zakona i aktivnosti Kristijana Šmita, Bursaćeva je u izjavi novinarima podsjetila da je stav Republike Srpske poznat da ne postoji visoki predstavnik, pa će i rješenja koja eventualno nametne za Srpsku biti neposotjeća.

– Čak i da postoji visoki predstavnik, pa da sebi uzme za pravo par mjeseci pred izbore da interveniše u zakonodavstvu, problematično je i nedopustivo, a i ukoliko se desi, što se nas tiče – to je nepostojeće – poručila je Bursaćeva.