Novaković Bursać: Zahvaljujući posvećenosti, odluke žena u politici vjerovatno kvalitetnije od prosjeka

5
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da je sastanak sa predsjednikom Mađarske Katalin Novak bio prilika za razmjenu iskustva i prakse koji govore u prilog činjenici da žene mogu izbalansirati ulogu u porodici i u društvenom životu, te da su odluke koje donose u politici, zahvaljujući posvećenosti, trudu i radu, vjerovatno kvalitetnije od prosjeka.

Bursaćeva je konstatovala da je posjeta predsjednika Mađarske u prvom redu pokazatelj dobre volje te države prema BiH i njenim entitetima, koja se demonstrira kroz više različitih pristupa i projekata.

– Ono što je nama ženama u politici koje je Novakova juče okupila na Jahorini značajno, jeste to što je dala priliku da razmijenimo iskustva kako izbalansirati ulogu žene u porodici i u društvenom i političkom životu, a što ona svakako svojim primjerom svjedoči izuzetno dobro“, navela je Bursaćeva.

Ona je naglasila da je značajna razmjena iskustava koja su se čula na sastanku.

– Imajući na umu da su na sastanku bile prisutne i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, koja takođe predstavlja primjer uspješne žene u politici, sa iskustvom u vršenju najznačajnijih funkcija u Republici Srpskoj i na nivou BiH, predsjednik Federacije BiH Lidija Bradara, kao i druge kolegince iz Parlamentarne skupštine, može se reći da je i u našim uslovima moguće i ostvarivo da žene budu uspješne u politici, što naravno zavisi od podrške političke stranke, porodice i okruženja u cijelosti – rekla je Bursaćeva.

Ona je ukazala da se, kada se analiziraju uloge i izvršeni zadaci, može doći do zaključka da su žene i posvećenije i marljivije, da su odluke koje donose zasnovane na velikom radu, trudu i ulaganju i kao takve vjerovatno kvalitetnije od prosjeka.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je juče o ulozi žena u politici sa predsjednikom Mađarske Katalin Novak i ženama iz Republike Srpske i Federacije BiH, koje obavljaju značajne pozicije na političkoj sceni.

– Bilo je zadovoljstvo učestvovati na okruglom stolu pod nazivom „Izvan politike“, koji je na Jahorini organizovala predsjednik Mađarske Katalin Novak – rekla je Cvijanovićeva.