Novaković Bursać: Zaključci Narodne skupštine dovoljno jasni i jaki za jedinstvo

17
Foto: SRNA

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać smatra da su zaključci posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske dovoljno jasni i jaki da održe jedinstvo Srpske i srpskog naroda.

– Politička borba je uvijek izvjesnija i kvalitetnija ako oko jedne ideje ili stava imate okupljeno što više aktera. Nama je u ovakvoj kompoziciji države, kakva je BiH, svakako značajno, a na ključnim pitanjima i neophodno da imamo usaglašene stavove iz Republike Srpske, na šta u kontinuitetu poziva i SNSD, a pozvala je i Narodna skupština Republike Srpske – objasnila je Bursaćeva u izjavi Srni.

Ona smatra da su prijetnje zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjua Palmera prema zvaničnicima Republike Srpske koji podrže stav srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika bespredmetne.

– U tom kontekstu osjećam se, kao saradnik Milorada Dodika, mirno i spokojno, jer sve što radimo i način na koji djelujemo ide u pravcu dosljedne primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma – poručila je Bursaćeva.

Ona je podsjetila da su aktivnosti koje sprovodi srpski član Predsjdništva u potpunosti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da su usmjerene na njegovu dosljednu primjenu.

Zaključak Predsjedništva SDA da ova stranka neće prihvatiti zahtjev da se izmijeni struktura Ustavnog suda BiH, Bursaćeva vidi kao blokiranje aktivnosti razvoja demokratskog društva i izgradnje neophodnog povjerenja među narodima u ovoj zemlji.

– Neko ko daje takve izjave upravo blokira sazrijevanje društva u cjelini i sazrijevanje domaćih institicija i djeluje na način suprotan preporukama Evropske komisije i kretanja BiH na evropskom putu – ocijenila je Bursaćeva.