Novalić: Valentin Incko mi je rekao „hajde dečko“

34
Foto: Fadil Novalić

Dok sam bio direktor baratao sam i sa dvije milijarde KM, a ne da se sad bavim sa 10 miliona, rekao je sutkinji Novalić.

Nakon što je advokatica Vasvija Vidović iznijela odbranu premijera Federacije BiH Fadila Novalića, on se obratio sutkinji za prethodni postupak Tatjani Kosović.

U kratkom izlaganju Novalić je naveo da je „iznimno frustriran ovim događajima“.

– Samo još da kažu da smo i pandemiju uvezli iz Kine. Upravu su moji branioci, koji su kazali da su mene primijetili iz međunarodne zajednice i kazali mi: „Hajde dečko“, a bukvalno, mi je Valentin Incko rekao tako. Rekli su mi da na nivou FBiH uradim ono što sam uradio u kompanijama gdje sam bio direktor, dok sam bio, baratao sam i sa dvije milijarde KM, a ne da se sad bavim sa 10 miliona. Tužilaštvo je pokazalo neznanje rada Vlade FBiH. Ovo što oni govore nije istina, kao što je rekao Njutn „ne može se opisati nešto što se nije dogodilo“ – rekao je Novalić.

Dodao je da ako tužilaštvo dokaže da je Hasan Ganibegović odnio ugovor o nabavci respiratora 2. aprila, onda njemu ne treba sud već će on sam sebi presuditi.

– Uhapsiti ovakvog premijera jeste državni udar, a moram kazati da od četvrtka nisam ni jeo ni pio – istakao je Novalić.