Odbačen zahtjev: Kuća Stanivukovića i dalje na poljoprivrednom zemljištu

405
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Porodične kuće gradonačelnika Banjaluke, gruntovno, još neće biti. Zahtjev njegovog oca da se kuća uplani je odbačen. Nije bila priložena neophodna dokumentacija, piše ATV.

Zahtjev za zvanično ucrtavanje kuće podnesen 14. aprila, baš u vrijeme kada je pokrenuta priča o njegovoj legalnosti. Ipak, zahtjev je odbačen, tako da je vila porodice Stanivuković i dalje na poljoprivrednom zemljištu. U papirima je, dakle, taj velelepni objekat, još njiva.

Draško Stanivuković ne demantuje da kuće u paprima nema. Ponovo traži opravdanje. Tvrdi da se radi o trivijalnom propustu, kakvih je, kaže, u 90 odsto slučajeva u gradu.

– Kuća da bi se uplanila – sve urađeno, to treba da bude u Gradskoj upravi, i sva dokumentacija besprijekorna u Gradskoj upravi, samo je propust nastao kod onih ljudi u katastru, Geodetskoj, nemojte me držati za riječ ne znam sve te nadležnosti – u tom smislu da oni završe tu vrstu procedure. To je toliko tehnička stvar koja ne podliježe bilo kakvoj drugoj vrsti odgovornosti – kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Geodetska uprava je zvanično odbacila zahtjev 9. jula. Kako saznaje ATV, nedostajao je geodetski elaborat, urbanističko-tehnički uslovi, građevinska i upotrebna dozvola. Ipak, podnosilac može da se žali. Rok za to je 15 dana.