Pendarovski: Za sada nema indicija da je požar u bolnici podmetnut

7
Foto: vlada.mk

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da za sada nema nikakvih indicija da je podmetnut požar u kovid bolnici u Tetovu, u kome je stradalo 14 pacijenata.

– Bilo je raznih spekulacija, da je požar možda podmetnut i da ima veze sa (jučerašnjim obilježavanjem) 30 godina od (makedonske) nezavisnosti, a to me je jutros u telefonskom razgovoru pitao i predsjednik Slovenije Borut Pahor – rekao je Pendarovski nakon što je obišao izgorjelu bolnicu.

On je rekao novinarima da u ovom momentu nema nikakvih indicija da je ovo napravljeno namjerno s ciljem da se postigne nekakav drugi politički cilj i da će to reći i nadležni javni tužilac.

Na pitanje da li će zatražiti nečiju ostavku zbog požara u kovid bolnici, Pendarovski je rekao da će uvijek insistirati na odgovornosti, političkoj ili moralnoj, ali da se moraju sačekati rezultati istrage.

Pendarovski je naveo da ga je nadležni tužilac obavijestio da će danas formalno završiti uviđaj i da će u najbržem mogućem roku izaći sa izvještajem.

U požaru koji je izbio sinoć u kovid bolnici u Tetovu smrtno je stradalo 14 pacijenata, dok je 12 lakše povrijeđeno.