Peskov: Kremlj prati razvoj situacije u Pridnjestrovlju

43
Foto: Valery Sharifulin/TASS

Najnovije vijesti iz Pridnjestrovlja izazivaju zabrinutost i Kremlj pažljivo posmatra kako se tamo odvija situacija, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Pažljivo pratimo situaciju koja se tamo razvija. Sigurno da vijesti koje dolaze iz tog područja izazivaju zabrinutost – odgovorio je Peskov na pitanje novinara agencije TASS.

Nakon što je od njega zatraženo da pojasni situaciju, Peskov je objasnio da predsjednik Rusije Vladimir Putin još nije zakazao razgovor sa predsjednikom Moldavije Majom Sandu u vezi sa eskalacijom u Pridnjestrovlju.

– Ne, za sada nisu planirani kontakti. Nema takvih planova – istakao je Peskov.

On nije odgovorio na pitanje ko bi mogao da stoji iza onoga što se dešava u Pridnjestrovlju, već je rekao da „nema ništa da doda na tu temu“.

Dvije radijske antene dignute su prethodno u vazduh u naselju Majak u Pridnjestrovlju, prenio je TASS.

Juče je na zgradu Ministarstva državne bezbjednosti u Pridnjestrovlju izvršen napad ručnim raketnim bacačem.

Nije bilo žrtava ni u jednom od ova dva incidenta. Državne agencije u Pridnjestrovlju primile su nekoliko anonimnih poruka o postavljenim bombama u školama, medicinskim objektima i tržnim centrima.

Savjet bezbjednosti nepriznate Republike Pridnjestrovlje potvrdio je da su se u Pridnjestrovlju juče i danas dogodila tri teroristička napada.