Održan tet-a-tet sastanak Dodika i Orbana: Srpskoj mnogo znači posjeta mađarske delegacije

7
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

U Palati Republike u Banjaluci održan je tet-a-tet sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Dodik je na sastanku rekao Orbanu da Srpskoj mnogo znači posjeta mađarske delegacije tokom koje mogu da nastave razgovore o zajedničkim projektima.

– Hvala vam što ste ovdje. Ovo za nas znači mnogo, što možemo da nastavimo da razgovaramo o našim projektima i saradnji. Naša javnost veoma pozitivno gleda na ovo – rekao je Dodik Orbanu tokom sastanka u Palati Republike.

U Palati Republike istovremeno su održavani sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željka Budimira sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, te premijera Srpske Radovana Viškovića i ministra finansija Zore Vidović sa mađarskim ministrom ekonomskog razvoja Martonom Nađom.

Nakon sastanaka, Orbanu će svečano biti uručeno najviše odlikovanje Republike Srpske – Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je odlikovao predsjednik Dodik povodom Dana Republike – 9. januara.

Izjave za novinare predviđene su u 10.40 časova.

U Administrativnom centru Vlade Srpske u 11.00 časova biće održan sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske, a u 11.20 časova premijer Srpske otvoriće Poslovni forum.

Nakon otvaranja foruma predviđene su izjave za novinare privrednika iz Srpske i Mađarske.